04Δεκέμβριος2021

A-energy

Διήμερο Συνέδριο

«Υποδομές, Επενδύσεις, Ανάπτυξη»

1geniki 2geniki 3geniki

 

99 συν μια ειδήσεις για έργα και επενδύσεις…

…με φόντο τις οικονομικές αναζητήσεις της περιόδου

 

Με περίπου 100 δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο και στις εφημερίδες και τρία εκτεταμένα τηλεοπτικά αφιερώματα, το διήμερο Συνέδριο «Υποδομές, Επενδύσεις, Ανάπτυξη», που διοργανώθηκε στις 11-12 Μαΐου στο ξενοδοχείο Caravel από την επενδυτική πρωτοβουλία A-ΕΝΕRGY με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έδωσε τροφή , δυναμικά μηνύματα και συγκεκριμένες απαντήσεις στις βασικές οικονομικές και επιχειρηματικές  αναζητήσεις της περιόδου.

 

Τα κρίσιμα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων του ΟΛΠ και των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων, η επικείμενη αναδιάρθρωση του θεσμικού πλαισίου για την παραγωγή, ποιοτικότερων και με πιο αναπτυξιακό προσανατολισμό έργων , ο ρόλος των υποδομών στην ανάπτυξη, όπως επίσης των ξένων επενδύσεων, το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, η σημερινή έλλειψη ρευστότητας, η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα προβληματικά δάνεια και το Πακέτο Γιούνκερ, βρέθηκαν στο επίκεντρο ενός υψηλού επιπέδου διαλόγου και κατάθεσης εποικοδομητικών προτάσεων. Οι οποίες , με την κατάλληλη επεξεργασία και προσθήκες ενδέχεται να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για το άμεσο παρόν και το μέλλον των έργων, των επενδύσεων και των υποδομών στη χώρα μας.

 

Λόγω της πληθώρας του προς επεξεργασία υλικού, η αναλυτική παρουσίαση των πάνελς του συνεδρίου, των δελτίων τύπου, του φωτογραφικού υλικού, των ομιλιών, των σχετικών δημοσιευμάτων και του βίντεο του συνεδρίου θα αναρτηθούν σταδιακά τις προσεχείς μέρες.

 

Η Πρωτοβουλία «Επανεκκινώντας την Ανάπτυξη» και η επενδυτική έκδοση Α- ENERGY, ευχαριστούν τους 40 εκπρόσωπους, κορυφαίων επενδυτικών, επιχειρηματικών, κατασκευαστικών και χρηματοοικονομικών οργανισμών όπως επίσης και ακαδημαϊκών φορέων που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτού του συνεδρίου με τις τοποθετήσεις τους , τους 450 περίπου συνέδρους που παρακολούθησαν τις εργασίες κατά το διήμερο, τους συνεργαζόμενους φορείς , τους υποστηρικτές, τους χορηγούς επικοινωνίας αλλά και συνολικότερα τους εκπροσώπους του τύπου για την κάλυψη της σχετικής ειδησεογραφίας.

 

΄Αλλωστε, μόνον με συλλογική προσπάθεια και με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, μπορεί να σπάσει ο κύκλος της υποχρηματοδότησης και της αποεπένδυσης, προκειμένου η χώρα μας να φτάσει γρήγορα στο μέσο όρο επενδύσεων στην Ευρωζώνη.

 

Υπενθυμίζεται ότι στο συνέδριο, που διοργανώθηκε από την επενδυτική έκδοση Α-Energy Investments με την υποστήριξη του οικονομικού πόρταλ Sofokleousin.gr, έλαβαν ενεργό μέρος το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας, η ΄Ενωση Περιφερειών Ελλάδος , η Κεντρική ΄Ενωση   Δήμων Ελλάδος, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, οι Όμιλοι Εθνικής Τράπεζας, Εurobank και Πειραιώς, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, τα Πανεπιστήμια   Θράκης και Θεσσαλίας , επιχειρηματικοί φορείς όπως, ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών Ελλάδος, η Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών, o Φορέας Ελληνικών Υποδομών και Οδών με Διόδια (HELLASTRON), ο Σύνδεσμος Επενδυτών και Διαδικτύου, το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας κα.

 

Στόχος της διοργάνωσης, είναι, μέσα από τις εποικοδομητικές προτάσεις που θα κατατεθούν να συμβάλλει στον αναπτυξιακό σχεδιασμό και στην υιοθέτηση μέτρων για την άμεση ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

 

 

Οι ομιλητές

 

 

                1234

5678

                9101112

13141516

 

 

Ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές που κατέθεσαν τις σκέψεις και προτάσεις τους, στο συνέδριο, ήταν ο υφυπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ, η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κ. ΄Ελενα Κουντουρά, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Δέδες, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών κ. Δημήτρης Τζώρτζης, ο κ. Νίκος Μαντζούφας, Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ, ο κ. Αντώνης Λεούσης, Διευθύνων Σύμβουλος ΤΑΙΠΕΔ , ο Πρόεδρος της ΄Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος κ. Κώστας Αγοραστός, ο κ. Γιώργος Πατούλης πρόεδρος της Κεντρικής ΄Ενωσης Δήμων Ελλάδας, ο κ. Β. Κορκίδης, Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Πετράκος, ο κ. Γ. Παπαϊωάννου, Γενικός Δ/ντής Διαχείρισης Προβληματικού Χαρτοφυλακίου, Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς, ο κ. Κώστας Βενετσάνος, Δ/ντής Μεγάλων Χρηματοδοτήσεων Εθνικής Τράπεζας, ο Δρ. Πλάτων Μονοκρούσος, επικεφαλής οικονομολόγος της Eurobank, , ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της ΝΔ, η κα Νίκη Φούντα, Τομεάρχης Υποδομών, «Το Ποτάμι», ο κ. Διονύσης Χιόνης, καθηγητής οικονομικών Παν/ου Θράκης, ο Πρόεδρος του ΣΑΤΕ κ. Ζαχαρίας Αθουσάκης, ο κ. Βασίλης Χαλκιάς, Πρόεδρος του Φορέα Ελληνικών Υποδομών και Οδών με Διόδια (HELLASTRON), ο Δρ. Παναγιώτης Πρόντζας, Senior Manager της Grant Thornton, η Α΄ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Βασιλική Λαζαράκου, , η κα Μαρία Σπυράκη, ευρωβουλευτής, ο κ. Παντελής Λάμπρου, Διευθυντής Στρατηγικής Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, η κα Γεωργία Μουρλά, Διευθύντρια Εξυπηρέτησης Εκδοτριών-ΠΜΔ, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, η κ. Ελένη Κολοφωτιά, Διευθύντρια Επενδύσεων του ΤΑΝΕΟ, ο κ. Γιώργος Νικολούλιας, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΠ Consulting & Logistics AE, η κ. Ιωάννα Σαμπράκου, μέλος της Αντιπροσωπείας Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο κ. Μιχάλης Ασσαριώτης, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Hellenic Seaplanes, ο κ. Κώστας Κολλάτος, Δήμαρχος Τεμπών , η κα. Χριστιάνα Καλογήρου, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, o κ. Γιάννης Λαγουδάκης, Δήμαρχος, ο κ. Παναγιώτης Δράκος, Πρόεδρος Ένωσης Εισηγμένων Εταιριών, , ο κ. Κ. Θεοδωρίδης, Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος, η κ. Ε. Κολοφωτιά, Δ/ντρια Επενδύσεων ΤΑΝΕΟ, ο κ. Ιπποκράτης Ανδρεαδάκης, Senior Manager, Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς, ο κ. Γ. Συριανός, Πρόεδρος ΣΤΕΑΤ, ο κ. Ν. Οικονομόπουλος, Αντιπρόεδρος ΣΕΔ, ο κ. Κώστας Κουνάδης, Διευθύνων Σύμβουλος, Montenero Capital Markets Advisors και άλλοι εκλεκτοί ομιλητές.

 

 

Βασικός υποστηρικτής του συνεδρίου ήταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα), βασικός χορηγός η Grant Thornton, ενώ ανάμεσα στους υποστηρικτές, η Εθνική Τράπεζα, o Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών Ελλάδας, o Φορέας Eλληνικών Υποδομών και Οδών με Διόδια, η επενδυτική εταιρεία Dolphin Capital Partners καθώς επίσης σημαντικές επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

 

ΟΜΙΛΙΕΣ