25October2021

Αναπτυξιακό Φόρουμ

 

«Επενδύοντας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα»

 

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016, Αstir Palace Βουλιαγμένης,

κτίριο Westin Resort, αίθουσα ΑΤΛΑΣ, ώρες 12. 45 - 20.00 μμ

στα πλαίσια του Money Show

 

 

 prosklisifin

 

 

Ένα master  plan για την Αθηναϊκή Ριβιέρα,   

 

Η υλοποίηση ενός master plan για την «Αθηναϊκή Ριβιέρα» με σεβασμό στο περιβάλλον, ταυτόχρονα όμως με φιλόδοξο αναπτυξιακό χαρακτήρα ώστε αυτή να καταστεί διεθνές σημείο αναφοράς θα απασχολήσει τους σαράντα περίπου διακεκριμένους ομιλητές που λαμβάνουν μέρος στο επίκαιρο αναπτυξιακό φόρουμ με θέμα «Επενδύοντας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα». Το φόρουμ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, 22 Απριλίου (ώρες 12. 45 - 20.00 ) στο ξενοδοχείο Astir Palace Βουλιαγμένης με τη συμμετοχή των δήμων του Παράκτιου Μετώπου (από Νέο Φάληρο ως Σούνιο), του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, του ΤΑΙΠΕΔ, κορυφαίων εκπροσώπων από τους χώρους του real-estate, του τουρισμού, των κατασκευών, επενδυτικών – επιχειρηματικών- τουριστικών φορέων και στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης.

 

Το φόρουμ, διοργανώνεται στα πλαίσια των ενημερωτικών δράσεων της επιχειρηματικής Πρωτοβουλίας «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και της Α-ENERGY INVESTMENTS και είναι το 17ο στοχευμένο φόρουμ της Πρωτοβουλίας τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Λόγω επίσης της επικαιρότητάς του θα αποτελέσει ταυτόχρονα και την εναρκτήρια εκδήλωση του τριήμερου Money Show, που επίσης θα πραγματοποιηθεί στο Astir Palace Βουλιαγμένης.

 

               kountoura   stathakis   konstantelos

 

Τις εργασίες του, θα ανοίξει η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κ. ΄Ελενα Κουντουρά, θα υπάρξει χαιρετισμός εκ μέρους του Υπουργού Οικονομίας κ. Γιώργου Σταθάκη , από πλευράς κομμάτων και ασφαλώς από πλευράς δημάρχων της Παράκτιας περιοχής. Το καλωσόρισμα της εκδήλωσης θα γίνει από τον κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

 

 

Σημείο διεθνούς αναφοράς

 

Οι ομιλητές θα τοποθετηθούν επί του πρακτέου, πώς δηλαδή θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη, σε μια περιοχή κατεξοχήν ελκυστική για επενδύσεις όπως αυτή του Παράκτιου Μετώπου με το ήπιο κλίμα, το αττικό φως και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα ώστε αυτή να καταστεί διεθνές σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα. Βασικοί άλλωστε στόχοι της διοργάνωσης, είναι: Η ανάδειξη της σημασίας των επενδύσεων σε μια περίοδο που η χώρα μας έχει απόλυτη ανάγκη την αντιστροφή του οικονομικού-επιχειρηματικού κλίματος. Η επισήμανση των πρακτικών-διαδικαστικών θεμάτων που συνδέονται με τις επενδύσεις στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα» και των τρόπων επίλυσής τους. Η κατάθεση χρήσιμων σκέψεων και προτάσεων από πλευράς των άμεσα ενδιαφερομένων.

 

 

Με σεβασμό στο περιβάλλον

 

Ανάμεσα στα επιμέρους θέματα, που διαπραγματεύεται το φόρουμ είναι: Οι προϋποθέσεις υλοποίησης ενός νέου master plan για την «Αθηναϊκή Ριβιέρα» με σεβασμό στο περιβάλλον, ταυτόχρονα όμως με φιλόδοξο αναπτυξιακό χαρακτήρα. Η διαφοροποίηση των χρήσεων γης από περιοχή σε περιοχή. Η συνεργασία με τους δήμους για την παραχώρηση γης για κοινωνικές ανάγκες, για την απομάκρυνση καταπατητών και για άλλες χρήσεις. Η πολύ υψηλή, σύμφωνα με διεθνείς οικονομικούς οίκους, αξία των ακινήτων της Αθηναϊκής «Ριβιέρας» και η δυνατότητα βέλτιστης χρήσης στο πλαίσιο ενός συνολικού προγράμματος αξιοποίησης. Oι σκέψεις και οι προτάσεις των συναρμόδιων φορέων, αλλά και των δήμων του Παράκτιου Μετώπου σχετικά με το πρόγραμμα νέων έργων και επενδύσεων και η ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Η ανάγκη πλήρους καταγραφής της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας από το ΣΕΦ έως το Σούνιο και μιας μελέτης ολιστικής προσέγγισης. Η διαδικασία ωρίμανσης των ακινήτων του Δημοσίου από την ΕΤΑΔ και η αντιμετώπιση των προβλημάτων με τους τίτλους ιδιοκτησίας. Η διαφοροποίηση των χρήσεων γης από περιοχή σε περιοχή. Η ανάπτυξη της γαστρονομίας, του αθλητισμού και ναυταθλητισμού, του συνεδριακού, ιατρικού και θαλάσσιου τουρισμού και της αναψυχής, σε αρμονική πάντα συνύπαρξη με την καθημερινή ζωή.

 

 

Επενδύσεις και Έργα ανάπλασης

 

Το πρόγραμμα του φόρουμ, περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα, πλήρη αναφορά σε κορυφαία έργα που αφορούν την ανάπλαση και αξιοποίηση της « Αθηναϊκής Ριβιέρας» όπως το νέο Κέντρο Πολιτισμού στο Δέλτα Φαλήρου, που ήδη ολοκληρώνεται, την συνολική ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, την αξιοποίηση του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού, την επανάχρηση και τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων εγκαταστάσεων στα Αστέρια Γλυφάδας, την επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης, αλλά και πολλά άλλα έργα, ιδιωτικά αλλά και σε επίπεδο Δήμων και Περιφέρειας, με τον ίδιο στόχο.

 

 

 

Οι ομιλητές

 

                               

                   kefalogianni   konstantinopoulos   pitsiorlas   filipou

                                                      konstantatos   papanikolaou

 

Ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές: Από πλευράς ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρός της κ. Γιώργος Πατούλης, από πλευράς κομμάτων η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, πρώην Υπουργός Τουρισμού, ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπατάραξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης, η κ. Φωτεινή Αραμπατζή, Τομεάρχης Τουρισμού «Νέας Δημοκρατίας». Από πλευράς Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» ο Πρόεδρός της κ. Μιχάλης Χρηστάκης. Από πλευράς Δημάρχων του Παράκτιου Μετώπου, ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, ο κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, Δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης, ο κ. Γιώργος Παπανικολάου, Δήμαρχος Γλυφάδας, ο κ. Δημήτρης Κάρναβος, Δήμαρχος Καλλιθέας, ο κ. Ανδρέας Ευθυμίου, Δήμαρχος Μοσχάτου, ο κ. Διονύσης Χατζηδάκης, Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, ο κ. Ανδρέας Κονδύλης, Δήμαρχος Αλίμου, εκπρόσωποι των Δήμων Λαυρεωτικής και Πειραιά. Ομιλία θα απευθύνει και ο κ. Πέτρος Φιλίππου, Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής. Το ΤΑΙΠΕΔ θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρός του κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, την ΕΤΑΔ –Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, ο κ. Γιώργος Τερζάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Γιώργο Παλιούρα, μέλος Δ.Σ.ΗΑΤΤΑ και μέλος Δ.Σ. FED HATTA , ο ΣΕΓΜ- Σύνδεσμος των Ελληνικών Εταιρειών-Γραφείων Μελετών θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρό του κ. Κωνσταντίνο Καλέργη και η Ομοσπονδία Κτηματομεσιτών Ελλάδος από τον δικό της Πρόεδρο κ. Δημήτρη Μπινιάρη. Ανάμεσα επίσης στους ομιλητές, o σύμβουλος της Ηill International, κ. Βλάσης Σφυρόερας, ο κ. Γιάννης Ρεβύθης, Πρόεδρος Συνδέσμου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών –Αττικής , ο Αντιπρόεδρος του ΣΑΤΕ κ. Γερακάκης, η κα ΄Ηβη Νανοπούλου, Διευθύνουσα Εταίρος της «ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕΜ», η κ. Αλεξάνδρα Σεκούρη, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Κτηματομεσιτών, ο κ. Τάκης Γαβρίλης, Διευθύνων Εταίρος της «TAKΗΣ ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ», Έχουν επίσης προσκληθεί ο κ. ΄Αρις Συγγρός, Διευθύνων Σύμβουλος Εταιρείας Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας (Ε.Α.Ε.Α.Π) και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι επιχειρηματικών –τουριστικών-αναπτυξιακών φορέων αλλά και επενδυτών. Βασικός υποστηρικτής του φόρουμ είναι η διεθνής εταιρεία συμβούλων Ηill International, που διατηρεί την έδρα όλων των διεθνών της δραστηριοτήτων στην Ελλάδα.

 

  

Για το διαμορφωμένο πρόγραμμα του συνεδρίου και την θεματολογία, πατήστε εδώ.

Πρόγραμμα

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε:

κα Ήρα Κουτσονίκα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας

Πρωτοβουλία «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και A-ENERGY

Τ: 210 6912183 | 210 6912505

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


fba: A-Energy Investments Επενδυτική Πρωτοβουλία


Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα:

κα Άντα Σεϊμανίδη, Δημοσιογράφος - συντονίστρια

κιν.: 6978373031 | email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.