25October2021

maskaA

 

Καυτά ερωτήματα για τη διαχείριση των απορριμμάτων

στο επίκαιρο φόρουμ «Βόρεια Ελλάδα και διαχείριση απορριμμάτων»

 

 

Aγαπητοί φίλοι και συνεργάτες της Πρωτοβουλίας Α- Energy,

Οι υποσχέσεις πρέπει πάντα να τηρούνται και ειδικά σε θέματα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας! Γι΄αυτό, η επιχειρηματική Πρωτοβουλία Α- Energy, εκπληρώνει αυτές τις μέρες τη δική της υπόσχεση, να δώσει στους συμπολίτες μας στη Βόρεια Ελλάδα τη δυνατότητα να ενημερωθούν «πρώτο χέρι» σχετικά με το καυτό θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων. Θέμα, το οποίο, με τους νέους, εξαιρετικά φιλόδοξους στόχους για την ανακύκλωση που έχουν τεθεί, μετατρέπει, τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο κάθε Δήμος,η κάθε Περιφέρεια, αλλά και ο καθημερινός άνθρωπος τα σκουπίδια σε μια πραγματική πρόκληση: Θα μπορέσουν οι πολίτες να ανταποκριθούν ενεργά στα προγράμματα ανακύκλωσης; Και με ποια κίνητρα; Θα πετύχουν οι Δήμοι το δικό τους στοίχημα με τα «Πράσινα Σημεία»; Και με ποιες προϋποθέσεις; Θα μπορέσει να αξιοποιηθεί το νέο ΕΣΠΑ ως τελευταία ευκαιρία για την ανάπτυξη επαρκών υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων; Θα μπορέσει ο ιδιωτικός τομέας να συμμετάσχει και από τη δική του πλευρά στην ανάπτυξη αναγκαίων υποδομών με εναλλακτικά χρηματοδοτικά εργαλεία όπως οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα; Και, τι θα γίνει με τα ώριμα έργα διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ;

Πρόκειται για καυτά ερωτήματα, τα οποία προβληματίζουν ιδιαίτερα την Βόρεια Ελλάδα  και τα οποία αναμένεται να τεθούν κατά τη διάρκεια του επικείμενου φόρουμ της Α- Energy « Βόρεια Ελλάδα και διαχείριση απορριμμάτων: Χρηματοδότηση – ΕΣΠΑ, καλές πρακτικές, ανακύκλωση ». Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 20 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη ( ξενοδοχείο ΗyattRegency) με την ευκαιρία του ετήσιου Moneyshow, στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων της επιχειρηματικής-επενδυτικής πρωτοβουλίας Α- EnergyInvestments.

 

Η συνέχεια

Αποτελεί, άμεση συνέχεια  αντίστοιχου συνεδρίου με θέμα "Διαχείριση Απορριμμάτων: Καλές πρακτικές - Χρηματοδότηση. Αυτοδιοίκηση - Ιδιωτικός Τομέας", που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο στην Αθήνα με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΚΕΔΕ, τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων και άμεσα ενδιαφερόμενων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και με την αθρόα συμμετοχή περίπου 640 ατόμων.

Στο φόρουμ έχουν κληθεί αρμόδιοι εκπρόσωποι της Πολιτείας, κορυφαίοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Περιφερειών της Βορείου Ελλάδας, του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ - Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας, οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, επιχειρήσεις, βιομηχανίες, επιστημονικοί φορείς, εκπρόσωποι Κοινωνικών-Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, αλλά και απλοί πολίτες.

 

Με το βλέμμα στη Βόρεια Ελλάδα

Η εκδήλωση, επικεντρώνεται στη διαχείριση απορριμμάτων στη Βόρεια Ελλάδα, δίνει έμφαση στη χρηματοδότηση υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων μέσω ΕΣΠΑ, μέσω άλλων πόρων, στις ΣΔΙΤ, στα βέλτιστα συστήματα διαχείρισης και στα «Πράσινα Σημεία». Η επικαιρότητα των θεμάτων είναι μεγάλη, λόγω της τρέχουσας πρόσκλησης του Υπουργείου Οικονομίας για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, της πρόσφατης Έγκρισης του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων της Θεσσαλονίκης, της αναμενόμενης έγκρισης Τοπικών Σχεδίων άλλων Δήμων καθώς επίσης και Περιφερειακών Σχεδίων ,αλλά και λόγω των υψηλών ποσοστών ανακύκλωσης στην επίτευξη των οποίων καλείται να συνδράμει ο κάθε απλός πολίτης.

 

Τα συνοπτικά συμπεράσματα

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ θα ανακοινωθούν επίσης τα συνοπτικά συμπεράσματα του πρόσφατου φόρουμ της πρωτοβουλίας Α- Εnergy «Διαχείριση Απορριμμάτων: Καλές πρακτικές - Χρηματοδότηση. Αυτοδιοίκηση - Ιδιωτικός Τομέας»με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , της ΚΕΔΕ, της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Γενικών Γραμματέων Δήμων «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΕΠΑΝ) και άλλων φορέων.

 

Maskab

 

 

Χορηγός επικοινωνίας- υποστηρικτές

Βασικός χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης, είναι η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Ανάμεσα στους υποστηρικτές της εκδήλωσης, οι εταιρείες ΕΠΤΑAE Σύμβουλοι - Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων, ΕDILHELLAS κα.

 

makedoniaxorigia

 

  

Για το διαμορφωμένο πρόγραμμα του συνεδρίου και την θεματολογία, πατήστε εδώ.

Θεματολογία & Ομιλητές

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε:

κα Ήρα Κουτσονίκα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας

Πρωτοβουλία «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και A-ENERGY

Τ: 210 6912183 | 210 6912505

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


fba: A-Energy Investments Επενδυτική Πρωτοβουλία


Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα:

κα Άντα Σεϊμανίδη, Δημοσιογράφος - συντονίστρια

κιν.: 6978373031 | email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.