25October2021

You are here: Home CONFERENCE PAST FORUMS 2014 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΤΗΣ Α- ΕΝΕRGY ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY , ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON

 

 «ΝΕΑ ΕΡΓΑ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» ( ώρες 15.15- 19.30, αίθουσα Galaxy)
«ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΣΠΑ» (ώρες 14.00-17.30, αίθουσα ΘΑΛΕΙΑ ΙΙΙ)

 

Στα πλαίσια της συστηματικής της ενημέρωσης σχετικά με τα νέα σημαντικά έργα, υποδομές και τεχνολογίες σε όλους τους τομείς που ήδη αναπτύσσονται στη χώρα μας, ή/ και βρίσκονται σε στάδιο εκκίνησης, η επενδυτική έκδοση A-Energy Investments προσκαλεί φίλους, συνεργάτες, δημόσιους, ιδιωτικούς φορείς και επιχειρήσεις όπως επίσης και στελέχη της Αυτοδιοίκησης στις 19 Δεκεμβρίου ( ξενοδοχείο Hilton), σε δυο σημαντικές ημερίδες με την ευκαιρία του ετήσιου θεσμού Μοney Show.

 

prosklisioptB

 

 

Η ημερίδα με θέμα «ΝΕΑ ΕΡΓΑ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» στοχεύει στην ανάδειξη του σημαντικού ρόλου των υποδομών στην επιτάχυνση της ανάπτυξης. Ένας επιπλέον στόχος, είναι, να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα που απασχολούν αυτήν την περίοδο κράτος, περιφέρειες, δήμους, τράπεζες και επιχειρήσεις σε σχέση με την χρηματοδότηση νέων έργων. Ο σημαντικός ρόλος της Αυτοδιοίκησης που θα απορροφήσει αυξημένους πόρους του νέου ΕΣΠΑ για έργα και υποδομές είναι επίσης ένα σημαντικό θέμα που θα αναπτυχθεί διεξοδικά από τους εκπροσώπους των Περιφερειών και των Δήμων.

 

Πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των Υπουργείων Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Υποδομών, της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ και με τη συνεργασία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

 

Στο επίκεντρο των παρουσιάσεων που θα γίνουν: Οι τρέχουσες εξελίξεις και οι προοπτικές στο τομέα κατασκευής και ολοκλήρωσης νέων έργων, οι προοπτικές χρηματοδότησης από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) και στα πλαίσια του project finance (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, έργα με συμβάσεις παραχώρησης), ο καταλυτικός ρόλος των Περιφερειών και των Δήμων για την επιτυχία τους. Θα γίνουν πρωτότυπες παρουσιάσεις επιλεγμένων έργων με σημαντική συμβολή στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Θα παρουσιαστούν επίσης τα συμπεράσματα του διήμερου συνεδρίου που πραγματοποίησε η Α- ΕΝΕRGY στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 23-24 Οκτωβρίου με θέμα «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» όπως επίσης και προτάσεις για επιτάχυνση των έργων.

 

 

Mantzoufas Agorastos Tatoulis Labrou23 Xalkias Patoulis

 

Οι ομιλητές

Ανάμεσα στους εκλεκτούς ομιλητές περιλαμβάνονται: Οι κ.κ Νίκος Μαντζούφας, Ειδικός Γραμματέας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Οικονομολόγος, Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Γιώργος Λογοθέτης, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Συντονισμού της Εφαρμογής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, Υπουργείο Ανάπτυξης, Νίκος Μαμαλούγκας, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Βασίλης Χαλκιάς, Διευθύνων Σύμβουλος «Αττικές Διαδρομές», Σωτήρης Ανδρεούλης, Διευθύνων Σύμβουλος ΑΤΕΣΕ, Παντελής Λάμπρου, Διευθυντής, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, Αλέξανδρος Κουλίδης, Σύμβουλος, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ιωάννης Καρνέσης, Διευθυντής στην ΕΥΔΕ Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου και Β. Ελλάδος, Υπουργείο Υποδομών, Γιώργος Πετρίδης, Δήμαρχος Κομοτηνής.

 

Ανάμεσα στους συντονιστές των ενοτήτων οι κ.κ Χρήστος Βούζας, Δημοσιογράφος, Διευθυντής portal www.aftodioikisi.gr, Νίκος Καραγιάννης, Γενικός Διευθυντής portal www. ypodomes.com, Αντα Σεϊμανίδη, Οικονομική Συντάκτρια, Διευθύντρια Α-ΕΝΕRGY


Βασικός χορηγός της ημερίδας είναι η ΔΕΥΑ Κομοτηνής. Ανάμεσα στους χορηγούς επικοινωνίας, τα πόρταλ www.aftodioikisi.gr, www. ypodomes.com, www. sofokleousin.gr, www. energyin.gr, η εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, η Action Global Communications και άλλοι.

 


Άμεση επικαιρότητα: Σε μια Ευρώπη που στρέφεται στα έργα...

Η ημερίδα συμπίπτει και παρακολουθεί τις εξελίξεις και σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς αυτήν την περίοδο, τόσο η Ελλάδα, όπως και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες στέλνουν προτάσεις που περιλαμβάνουν δέσμες με τα πλέον σημαντικά έργα που στερούνται άλλης χρηματοδότησης στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, προκειμένου να υποστηριχθούν αυτά χρηματοδοτικά. Συμπίπτει επίσης, με την πίεση που ασκείται από πολλές χώρες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση των Προγραμμάτων Δημοσίων Επενδύσεων ως μέσου ανάκτησης της κατακόρυφης απώλειας του ΑΕΠ που υπέστησαν οι χώρες του Νότου, εφαρμόζοντας προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.

 

19 Δεκεμβρίου, Ξενοδοχείο Hilton, Αίθουσα Galaxy, ώρες 15.15-19.30. Είσοδος ελεύθερη.
Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ.
Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

 

prosklisiopt2Bb

 

 

 

Η ημερίδα με θέμα «ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΣΠΑ»
έχει ως βασικό στόχο να ενημερώσει σχετικά με τις δυνατότητες προγραμμάτων και πόρων που που θα διατεθούν ειδικά για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση «Πράσινων Παρεμβάσεων» ενόψει του νέου ΕΣΠΑ, όπως επίσης και για ένα νέο μοντέλο τοπικής ανάπτυξης που αξιοποιεί νέες καθαρές τεχνολογίες όπως η ηλεκτροκίνηση. Απαντά στα ερωτήματα της δηµιουργίας καινοτόμας ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο, ανάδειξης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών αποµονωµένων κοινοτήτων, ενίσχυσης των εναλλακτικών µορφών τουρισµού, εξοικείωσης εργαζοµένων µε πρακτικές πράσινης ανάπτυξης και δημιουργίας Δήμων με περιβαλλοντική ευαισθησία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνουν επίσης πρωτότυπες παρουσιάσεις επιλεγμένων εφαρμογών και τεχνολογιών, από ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και ερευνητικούς φορείς.

 

Πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας και με συμμετοχή της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, των Υπουργείων Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ,της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της ΔΕΗ.

 

Οι συμμετέχοντες

Dialinas2Ανάμεσα στους εκλεκτούς ομιλητές περιλαμβάνονται οι κκ. Ευάγγελος Διαλυνάς, καθηγητής ΕΜΠ, μέλος ΡΑΕ, Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γεώργιος Αγερίδης, Πρόεδρος ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο και Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αποδοτικότητας ΚΑΠΕ, Αναστασία Πανοπούλου, Προϊσταμένη Μονάδας Α' "Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Υποστήριξης – Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος" , Υπουργείου Ανάπτυξης, Μαρία Ζαρκαδούλα, Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος και Μεταφορών ΚΑΠΕ, Κωνσταντίνος Πατλιτζιάνας, Τεχνικός Συντονιστής Προγράμματος Πράσινη Ανάπτυξη και Περιβάλλον, ΚΑΠΕ, Βάλυ Λιόλιου, Αν. Διευθύντρια Κέντρου Δοκίμων Ερευνών και Προτύπων Δ.Ε.Η., Δήμαρχοι με πρωτοποριακά πιλοτικά προγράμματα, ενδιαφερόμενοι επενδυτές κα.


Ανάμεσα στους συντονιστές των ενοτήτων ο κ. Τρύφων Αλευρίτης, Εκδότης του «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» και η κ. Αντα Σεϊμανίδη, Οικονομική Συντάκτρια, Διευθύντρια Α-ΕΝΕRGY

 

Βασικός χορηγός της ημερίδας είναι η ΒΜW και υποστηρικτής η Tropical και άλλες εταιρίες.
Ανάμεσα στους χορηγούς επικοινωνίας, τα πόρταλ www.aftodioikisi.gr, www. ypodomes.com, www. sofokleousin.gr, www. energyin.gr, η εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, η Action Global Communications και άλλοι. Στις παρουσιάσεις τεχνολογιών θα συμμετάσχουν ανάμεσα σε άλλους η Moviva και η Ether Techonological Solutions.

 

Άμεση επικαιρότητα: Το «δια ταύτα» μιας νέας τεχνολογίας

Η εκδήλωση, αποτελεί συνέχεια προηγούμενης επιτυχημένης ημερίδας της Α- ΕΝΕRGY για την προώθηση των «πράσινων» μεταφορών και της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα (ημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο/ Γραφείο Ελλάδας, 9 Μαρτίου 2014, με τη συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων). Κατά τη διάρκειά της, συγκεντρώθηκαν όλοι οι «παίκτες» της αγοράς δίνοντας μια από κοινού υπόσχεση για την άμεση προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη βάση σωστών και ξεκάθαρων κανόνων, τόσο σε επίπεδο αναγκαίων υποδομών όσο και σε αμιγώς λειτουργικό επίπεδο.

 

Τους τελευταίους μήνες, υπήρξε πρόοδος σε επίπεδο θεσμικού πλαισίου και ασφαλώς αναμένεται η ολοκλήρωσή του, όσο και η επιτάχυνση της ανάπτυξης υποδομών που είναι καταλυτική για την εξάπλωση της τεχνολογίας.
Όπως όλες οι νέες «πράσινες» τεχνολογίες η ηλεκτροκίνηση χρειάζεται οικονομική στήριξη, ώστε να ωριμάσει, να εξαπλωθεί και να ωφελήσει σε πολλαπλό επίπεδο την καθημερινή ζωή και το περιβάλλον. Ποιες είναι οι οικονομικές δυνατότητες, τι προβλέπει το νέο ΕΣΠΑ και ποιο το ιδανικό business model περιλαμβάνονται στα επίκαιρα ερωτήματα προς απάντηση.


19 Δεκεμβρίου, Ξενοδοχείο Hilton, Αίθουσα ΘΑΛΕΙΑ III, ώρες 14.00-17.30. Είσοδος ελεύθερη.
Για να δείτε το πρόγραμμα, πατήστε εδώ.
Για εγγραφές πατήστε εδώ.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μαίρη Τσαούση, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου.
210 6912183, 210 6912505, fax: 210 6996205
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , www.a-energy.gr