25October2021

prosklisi2

 

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες της Πρωτοβουλίας A-ENERGY INVESTMENTS,

 

Σας προσκαλούμε στο ετήσιο ενεργειακό φόρουμ της επενδυτικής Πρωτοβουλίας Α- ENERGY, που διοργανώνεται στις 24-25 Ιουνίου 2015, με βασικό θέμα τις ενεργειακές υποδομές όπως επίσης τις μικρές, μεγάλες και καινοτόμες επενδύσεις της «πράσινης» ανάπτυξης.

 

Η σχετική εκδήλωση, πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη και συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα, Γενική Διεύθυνση Ενέργειας και Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), τη συμμετοχή του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Yπουργείου Εξωτερικών, των αρμόδιων διευθύνσεων των υπουργείων Οικονομίας και Εσωτερικών, της Κεντρικής ΄Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), πολλών Περιφερειών, καθώς επίσης του συνόλου των δημόσιων αλλά και ιδιωτικών φορέων, που εμπλέκονται στον τομέα της Πράσινης Επιχειρηματικότητας.

 

Μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση των ενεργειακών και περιβαλλοντικών έργων

 

Σε μια κρίσιμη στιγμή για την πραγματική οικονομία, οι μεγάλες, αλλά και οι μικρές «πράσινες» επενδύσεις και υποδομές, υπόσχονται: Ενεργειακή ασφάλεια, μείωση του ενεργειακού κόστους, αξιοποίηση των εγχώριων πλουτοπαραγωγικών πόρων και βιώσιμη ανάπτυξη με νέες θέσεις εργασίας σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και παράλληλα προστασία του περιβάλλοντος. Οι παρουσιάσεις που θα γίνουν, αναμένεται να καταδείξουν, πόσο κοντά στον καθημερινό άνθρωπο, τον επαγγελματία, τον καταναλωτή, τον επιχειρηματία είναι τελικά οι υποδομές αυτές και πώς μπορούν, υλοποιούμενες άμεσα, να μετατραπούν σε αναπτυξιακή ευκαιρία για όλους.

 

Ερωτήματα που θα απαντηθούν: Σε ποια έργα και σε ποια προγράμματα δίνει έμφαση ο σχεδιασμός του νέου ΕΣΠΑ; Πώς θα προαχθούν και θα χρηματοδοτηθούν έργα ενεργειακά και περιβαλλοντικά μεγάλης κλίμακας και ταυτόχρονα πώς θα ενισχυθούν προγράμματα και μικρότερες υποδομές που θα ενεργοποιήσουν αφενός την αγορά και αφετέρου θα προσφέρουν λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Πώς εξελίσσονται τα ΄Εργα Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος , ποια ελληνικά έργα μπορούν να συμπεριληφθούν στο επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ και ποιές άλλες δυνατότητες χρηματοδότησης υπάρχουν;

 

Γιατί οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις των Κυκλάδων και της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα αποτελούν ουσιαστική και μόνιμη λύση για τη μείωση του κόστους του ρεύματος; Πόση εξοικονόμηση θα έχουν τα νοικοκυριά από τα «έξυπνα» δίκτυα διανομής ηλεκτρισμού που μπαίνουν πλέον σταδιακά σε κάθε σπίτι; Τι θα πρέπει να ξέρουν οι επιχειρήσεις και καταναλωτές που αυτήν την περίοδο εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά στη στέγη με το σύστημα της αυτοπαραγωγής και συμψηφισμού (net metering); Σε ποια φάση βρίσκονται τα νέα έργα στον τομέα μεταφοράς, διανομής και αποθήκευσης του φυσικού αερίου; Ποιες είναι οι νέες τάσεις και προτάσεις για την παραπέρα ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας, των μικρών υδροηλεκτρικών, της βιομάζας-βιοαερίου και των φωτοβολταϊκών; Πότε ξεκινούν τα νέα προγράμματα με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση όπως το «Εξοικονόμηση κατ' οίκον», το πρόγραμμα μετατροπής καυστήρων πετρελαίου σε φυσικού αερίου και άλλα προγράμματα που αναμένεται να «ζεστάνουν» την αγορά; Τι λένε οι βιομηχανίες και οι επιχειρήσεις του χώρου σχετικά;

 

 

Διαχείριση απορριμμάτων και αναπτυξιακές ευκαιρίες

 

Το φόρουμ δίνει επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις εξελίξεις στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων θέτοντας το ερώτημα - ενόψει της αναθεώρησης του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων – με ποιους συγκεκριμένους τρόπους μπορούν οι προκλήσεις στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων να μετατραπούν σε αναπτυξιακές ευκαιρίες. Όπως αναμένεται θα κατατεθούν από τους άμεσα εμπλεκόμενους , την Πολιτεία, τους Δήμους, τις περιφέρειες και τους επενδυτές , χρήσιμες απόψεις και προτάσεις , ενώ θα παρουσιαστούν και χαρακτηριστικά case- studies, στον τομέα Διαχείρισης Απορριμμάτων όπως η μονάδα-πιλότος στη Δυτική Μακεδονία της ΔΙΑΔΥΜΑ και στον τομέα της Ανακύκλωσης, από ελληνικές επιχειρήσεις.

 

Θεματικές ενότητες

 

Οι επίκαιρες θεματικές ενότητες
του συνεδρίου έχουν ως εξής:

 

Ενεργειακές υποδομές
Χρηματοδότηση ενεργειακών υποδομών

 

Επενδύοντας στις ΑΠΕ

 

Επενδύσεις σε μικρές και μεγάλες υποδομές
για την μείωση του ενεργειακού κόστους

 

Υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων και
βιώσιμη ανάπτυξη

energeia

 

 

Οι ομιλητές

 

Εισαγωγικές ομιλίες και χαιρετισμούς έχουν κληθεί να απευθύνουν: ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Γιάννης Τσιρώνης, Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Πάνος Καρβούνης, Επικεφαλής Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο κ. Απόστολος Αλεξόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων , ο κ. Γιώργος Τσίπρας, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, Yπουργείο Εξωτερικών, ο Γενικός Γραμματέας ΕΣΠΑ κ. Αλέξης Χαρίτσης, ο κ. Γιώργος Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ, οι βουλευτές κ. κ. Θανάσης Πετράκος, Ευάγγελος Μπασιάκος, Γιάννης Σηφάκης και άλλοι επίσημοι.

 

 

Με τη συμμετοχή όλης της αγοράς

 

Για τα θέματα του συνεδρίου θα υπάρξουν παρουσιάσεις από τις αρμόδιες διευθύνσεις του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ), του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) , του ΑΔΜΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), της ΔΕΠΑ, των υπουργείου Οικονομικών, την ΚΕΔΕ, Περιφερειών και άλλων αρμόδιων φορέων. Τοποθετήσεις και παρουσιάσεις στο φόρουμ θα γίνουν επίσης από τους εκπροσώπους της αγοράς, των επιχειρηματικών και επενδυτικών φορέων.

 

 


 

          1    2   3   4

                                      5   6   7   8

         9   10   11   12

 

Υπουργεία, Δημόσιοι Φορείς, Αυτοδιοίκηση

 

Ειδικότερα, ανάμεσα στους εκλεκτούς ομιλητές ( πέραν των εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας των αρμόδιων υπουργείων και των εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου) περιλαμβάνονται : Από τη Διεύθυνση Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η διευθύντρια κ. Γιάννα Νίκου, από τη Διεύθυνση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας & Ηλεκτρικής Ενέργειας του ίδιου Υπουργείου , ο κ. Δημήτρης Αλεξόπουλος, Προϊστάμενος Τμήματος Σχεδιασμού και Εποπτείας ΑΠΕ, η κ. Καλομοίρη Αρβανίτη, Προϊσταμένη Τμήματος Αδειοδότησης ΑΠΕ και η κ. Σταυρούλα Γενίτσαρη. Το τμήμα διαχείρισης αστικών, βιομηχανικών και συναφών αποβλήτων του ΥΠΑΠΕΝ, θα εκπροσωπήσει η προϊσταμένη του, κ. Αναστασία Αρφανάκου και τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), η Διευθύντρια κ. Ρόζη Χαριτοπούλου.

Από τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Σχέσεων του Υπουργείου Οικονομικών θα συμμετάσχει η επικεφαλής της Διεύθυνσης και Συντονίστρια του πακέτου Γιούνκερ κ. Βικτωρία Σωτηριάδου.
Τον ΑΔΜΗΕ (Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) θα εκπροσωπήσει
ο κ. Γιάννης Καμπούρης, επικεφαλής της Διεύθυνσης Έργων ενώ τον ΔΕΔΔΗΕ, ο κ. Γιώργος Παπουτσής, Διευθυντής Διεύθυνσης Δικτύου και η κ. Δήμητρα Τελάκη, Τομεάρχης Ρυθμιστικών θεμάτων. Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρός του κ. Βασίλης Τσολακίδης ενώ θα συμμετάσχουν επίσης η κα Μυρσίνη Χρήστου από το Τμήμα βιομάζας και ο κ. Μιχάλης Παναγιωτόπουλος από το Τμήμα Υδροηλεκτρικών. Από τη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) θα συμμετάσχει ο κ. Γιάννης Χαραλαμπίδης, μέλος της μονάδας των ΑΠΕ, ενώ θα υπάρξει εκπροσώπηση από τον Ρυθμιστή Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας(ΛΑΓΗΕ), τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΗ.
Την ΚΕΔΕ θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος κ. Γιώργος Πατούλης και ο κ. Σ. Χιονίδης, Πρόεδρος Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος, ενώ τοποθετήσεις θα κάνουν επίσης ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Φαλέκας και άλλοι εκπρόσωποι δήμων της χώρας.

 

Αναμένονται επίσης παρουσιάσεις από τις Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου και άλλες Περιφέρειες.

 

 

Οι επιχειρήσεις και οι επενδυτές

 

 

Την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (EREF) θα εκπροσωπήσει ο πρώτος Έλληνας πρόεδρός της κ. Σάββας Σεϊμανίδης και Συντονιστής του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτροπαραγωγών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΕΣΗΑΠΕ), τον ΕΛΕΤΑΕΝ ο Πρόεδρός του κ. Γιάννης Τσιπουρίδης, τον Σύνδεσμο Μικρών Υδροηλεκτρικών επίσης ο πρόεδρός του κ. Κωνσταντίνος Βασιλικός. Ο κ. Στέλλιος Ψωμάς, Σύμβουλος Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) θα εκπροσωπήσει τον χώρο των φωτοβολταϊκών, ο κ. Μάριος Δράμαλης, πρόεδρος «ΣΤΕΓΗΣ» τον χώρο των οικιακών φωτοβολταϊκών, ενώ ο κ. Αλέξανδρος Ντέκας, Σύμβουλος Στρατηγικής & Ανάπτυξης «Ηλέκτωρ Α.Ε» θα εκπροσωπήσει το Σύνδεσμο Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΕΠΑΝ) ως αντιπρόεδρος.

 

 

Τοποθετήσεις θα κάνουν επίσης, ο κ. Φ. Κυρκίτσος, Πρόεδρος «Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης», ο κ. Γιάννης Μπούκης, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης ΗΛΕΚΤΩΡ, ο κ. Γιάννης Παναγόπουλος, εταίρος 3D Consultancy, ο κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, επίκουρος καθηγητής EMΠ, επίτιμος πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ο κ. Στράτος Καλογήρου, Καθηγητής, Columbia University, η κ. Κάτια Λαζαρίδη, καθηγήτρια στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ο Σύνδεσμος Βιοκαυσίμων και Βιομάζας Ελλάδας (Σ.ΒΙ.Β.Ε), η Ένωση Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΠΗΕ) , η Ελληνική Εταιρεία Βιομάζα και άλλοι.

 

 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα γίνουν παρουσιάσεις έργων και επενδύσεων.
Την εκδήλωση, υποστηρίζουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα), η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), η «FISIKON», η «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ», η «ΗΛΕΚΤΩΡ», ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (Ε.Σ.Μ.Υ.Ε), η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ και η ROKAS RENEWABLES.

 

 

Ανάμεσα στους χορηγούς επικοινωνίας είναι το περιοδικό «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΟ», η εφημερίδα «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ», η εφημερίδα «ΕΠΕΝΔΥΣΗ», τα portals, www.energyin.gr , www.energia.gr , www.aftodioikisi.gr , www.ypodomes.com , www.B2Green.gr , η Action Global Communications και πολλοί άλλοι.

 

Υ.Γ. Το επικείμενο φόρουμ, οργανώνεται σε συνέχεια του πρόσφατου (προ 25 ημέρου) συνεδρίου της Πρωτοβουλίας Α - ENERGY INVESTMENTS για τις υποδομές, το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας και άλλων στελεχών της κυβέρνησης καθώς επίσης όλων των εμπλεκόμενων ιδιωτικών φορέων και με την ευγενική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα). Τα συμπεράσματά του, προετοιμάζονται με ειδική επιστημονική επεξεργασία και ο σχετικός τόμος θα υποβληθεί σύντομα στους αρμόδιους φορείς.

 

Για το αρχείο με τις θεματικές ενότητες του συνεδρίου που πραγματοποιείται στις 24-25 Ιουνίου και το πρόγραμμα, παρακαλώ, πατήστε εδώ.

Δελτίο Τύπου Θεματολογία Πρόγραμμα

 

Για τους όρους συμμετοχής του συνεδρίου καθώς και για τη φόρμα συμμετοχής, παρακαλώ, πατήστε εδώ:

 

Όροι Χρήσης Φόρμα συμμετοχής

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Πρωτοβουλία «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και Α-ΕΝΕRGY
Τ: 210 6912183 | 210 6912505 | F: 210 6996205
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.a-energy.gr


fba: A-Energy Investments Επενδυτική Πρωτοβουλία